Аналіз сучасного стану розвитку торгівельної галузі України - Ровенська, В.В.; Буркацький, Ю.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
Досліджено сучасний стан торговельної галузі України. Вивчено основні тенденції її розвитку. Розглянуто соціально-економічне значення роздрібної торгівлі. Проаналізовано динаміку й структуру основних показників діяльності підприємств роздрібної торгівлі в Україні за 2000-2016 рр. Визначено перелік факторів, які впливають на функціонування підприємств роздрібної торгівлі сьогодні. Запропоновано перспективи розвитку роздрібної торгівлі. Исследовано современное состояние торговой отрасли Украины. Изучены основные тенденции ее развития. Рассмотрено социально-экономическое значение розничной торговли. Проанализирована динамика и структура основных показателей деятельности предприятий розничной торговли в Украине за 2000-2016 гг. Определен перечень факторов, которые влияют на функционирование предприятий розничной торговли сегодня. Предложены перспективы развития розничной торговли. The modern state of trade industry of Ukraine is investigational. Basic her progress trends are studied. The socio-economic value of retail business is considered. A dynamics and structure of basic performance of enterprises of retail business indicators are analysed in Ukraine for 2000-2016. The list of factors that influence on functioning of enterprises of retail business today is certain. The prospects of development of retail business offer.