Особливості оптимізації бізнес-процесів на підприємствах України - Колесников, С.О. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
У статті розглянуто теоретичні засади та особливості оптимізації бізнес-процесів, наведена характеристика методів удосконалення бізнес-процесів. Визначено сутність та виокремлено переваги Workflow як методу опису бізнес-процесів і технології організації бізнесу та корпоративних інформаційних систем. Доведено необхідність запровадження методу Workflow на вітчизняних підприємствах у сучасних умовах, що приводить до упорядкування діяльності підприємства, зведення її до чітких процедур, підвищення ефективності господарської діяльності та конкурентоспроможності. Представлено модель оптимізації стратегічного управління бізнес-процесами інноваційного розвитку промислового підприємства, яка дозволить підприємству досягнути запланованих результатів інноваційної діяльності в довгостроковій перспективі. В статье рассмотрены теоретические основы и особенности оптимизации бизнес-процессов, приведена характеристика методов усовершенствования бизнес-процессов. Определена сущность и выделены преимущества Workflow как метода описания бизнес-процессов, технологии организации бизнеса и корпоративных информационных систем. Доказана необходимость внедрения метода Workflow на отечественных предприятиях в современных условиях, который приводит к упорядочению деятельности предприятия, сведению ее к четким процедурам, повышению эффективности хозяйственной деятельности и конкурентоспособности. Представлена модель оптимизации стратегического управления бизнес-процессами инновационного развития промышленного предприятия, которая позволит предприятию достичь запланированных результатов инновационной деятельности в долгосрочной перспективе. The article discusses the theoretical foundations and features of business process optimization, describes the characteristics of business process improvement methods. It defines the essence and highlights the advantages of Workflow as a method for describing business processes, technology of business organization and corporate information systems. Proved the need to implement the Workflow method in domestic enterprises in modern conditions, which leads to streamlining the activities of the enterprise, reducing it to clear procedures, improving business efficiency and competitiveness. The model of optimization of the strategic management of business processes of innovative development of an industrial enterprise is presented, which will allow the enterprise to achieve the planned results of innovation in the long term.