Публікації Емми Андієвської на тлі Нью-Йоркської групи в еміграційному виданні "Слово" (1962-1996) - Карабович, Т. (Слово і Час, 2016)
У 1962–1996 рр. Емма Андієвська друкувалася в періодичному виданні української еміграції
“Слово”. Для поетеси це був час важливих літературних контактів, зустрічей і обміну досвідом.
Видання “Слово” мало своїх читачів і було важливим ідейним виданням української еміграції.
Публікації Емми Андієвської несли свіжий подих поезії і заохочували до літературної дискусії.
Періодичне видання “Слово” ставало для Емми Андієвської та Нью-Йоркської групи літературною
альтернативою. Emma Andiyeska published her works in the Ukrainian emigre periodical “Slovo” from 1962 to 1996. It
was important period for the writer and the periodical was helpful in getting literary contacts, organizing
meetings etc. within Ukrainian community. Andiyevska’s publications often inspired discussions on the
themes of literature. “Slovo” offered Andiyevska and New York Group of Poets an alternative space
for creative literary work. В 1962–1996 гг. Эмма Андиевская печаталась в
периодическом издании украинской эмиграции “Слово”. Для
поэтессы это было время важных литературных контактов,
встреч и обмена опытом. Издание “Слово” имело своих
читателей и было важным идейным изданием украинской
эмиграции. Поэтические публикации Эммы Андиевской
несли свежее дыхание поэзии и поощряли к литературной
дискуссии. Периодическое издание “Слово” становилось
для Эммы Андиевской и Нью-Йоркской группы литературной
альтернативой.