Автор-білінгв у пошуках читача (колізія Г. Квітки-Основ'яненка) - Федута, О. (Слово і Час, 2016)
У статті на прикладі творчості Г. Квітки-Основ’яненка проаналізовано особливості сприйняття читацької аудиторії письменником-білінгвом. Автор доходить висновку про принципове розрізнення Квіткою російськомовного і україномовного читача та про залежність від мови цільової аудиторії стилістики й тематики його творів. The paper analyzes peculiarities of perceiving readership by the bilingual writer on the material of Hryhoriy Кvitka-Osnovyanenko’s literary heritage. It is concluded that Hryhoriy Кvitka-Osnovyanenko fundamentally differentiated Russian- and Ukrainian-speaking readers. The style and the themes of his works depended upon the language of a target reader. В статье анализируются особенности восприятия читательской аудитории писателем-билингвом на примере творчества Г.Ф. Квитки-Основьяненко. Делается вывод о принципиальном различении Квиткой русскоязычного и украиноязычного читателя и о зависимости от языка целевой аудитории стилистики и тематики его произведений.