Новые подходы в европейском материаловедении - Левина, Д.А.; Чернышев, Л.И. (Українське матеріалознавче товариство, 2008)
Представлені основні пріоритети європейської науки про матеріали, викладені в “Білій книзі з матеріалознавства”, яка підготовлена провідними європейськими вченими. Показані напрямки досліджень металів та сплавів, передової кераміки, полімерів та композитів на їх основі. Наведено систему цілей науково-технологічного розвитку матеріалознавства в Україні. Представлены основные приоритеты европейской науки о материалах, изложенные в “Белой книге по материаловедению”, подготовленные ведущими европейскими учеными. Показаны направления исследований металлов и сплавов, передовой керамики, полимеров и композитов на их основе. Приведена система целей научно-технологического развития материаловедения в Украине. There are main topics of European materials science which published in the “White Book of Materials Science”. This book was prepared by prominent European scientists. The directions of development of metals and alloys, advanced ceramics, polymers and composites on their bases are presented. Also system of scientific and technological materials science topics in Ukraine are shown.