Стратиграфія овруцької серії Українського щита в зв’язку з визнанням її палеозойського віку - Полєтаєв, В.І.; Веліканов, В.Я.; Клочков, В.М.; Міхницька, Т.П. (Геологічний журнал, 2013)
Опубліковані раніше схеми стратиграфії осадових і вулканогенних утворень, що заповнюють Білокоровицьку западину і Овруцьку грабен-синкліналь, ревізовані на основі даних про венд-палеозойский вік осадових порід (по микрофоссилии) і уявлень про тектонічно інтрудіроване походження кристалічних порід всередині осадових товщ палеозойського віку. Запропоновано модернізовану схему стратиграфії венд-палеозойських відкладень Овруцького палеоріфта, де відновлена овручская серія, що складається з світ виключно палеозойського віку. Виділена нова - Дубровська свита вендського віку. Опубликованные ранее схемы стратиграфии осадочных и вулканогенных образований, заполняющих Белокоровичскую впадину и Овручскую грабен-синклиналь, ревизованы на основе данных о венд-палеозойском возрасте осадочных пород (по микрофоссилиям) и представлений о тектонически интрудированном происхождении кристаллических пород внутри осадочных толщ палеозойского возраста. Предложена модернизированная схема стратиграфии венд-палеозойских отложений Овручского палеорифта, где восстановлена овручская серия, состоящая из свит исключительно палеозойского возраста. Выделена новая – дубровская свита вендского возраста. The previous published stratigraphic charts of sedimentary deposits of Belokorovichi and Ovruch depressions were revised on the base of the vend-paleozoic age of the deposits (by microfossils) and on the hypothesis that the crystaline rocks among terrigenous Palaeozoicum were intruded into this deposits as result of tectonic movements. The new stratigraphic chart of Ovruch rift depression was proposed where Ovruch formation сomposed with Paleozoic suites has been restored and the new Vendian Dubrovskaya suit has been standed out.