Особенности строения титон-берриасских отложений Юго-восточного Крыма (район мыса Св. Ильи) - Иваник, М.М.; Жабина, Н.Н.; Аникеева, Е.В. (Геологічний журнал, 2013)
Проанализированы литературные данные по изучению фаунистических остатков и стратификации отложений в обнажениях на мысе Св. Ильи (Юго-восточный Крым). Представлены результаты комплексных микропалеонтологических и микрофациальных исследований данных отложений. Установлены нарушения последовательности разреза и беспорядочность микрофациального состава пород, в глинистых прослоях выявлена смесь разновозрастных фораминифер. Проаналізовані літературні дані про вивчення фауністичних решток та стратиграфічну належність відкладів у відслоненнях на мисі Св. Іллі (Південно-східний Крим). Представлені результати комплексних мікропалеонтологічних і мікрофаціальних досліджень даних відкладів. Встановлені порушення послідовності розрізу та хаотичність мікрофаціального складу порід, у глинистих прошарках виявлена суміш різновікових форамініфер. The published data for the study of faunal remains and stratigraphic origin of sediments in outcrops at Cape St. Elijah (Southeast Crimea) are analyzed. The results of complex' micropaleontological and microfacial researches of these deposits are given. Breach of the cut sequences and randomness of microfacial composition of the rocks are set, mixtures of different ages of foraminifera in clayey interbeds are found.