Щодо використання живильників з віброударним приводом для підвищення продуктивності та безпеки випуску уранових руд - Шевченко, В.Г.; Шевченко, Г.О.; Лебедь, Г.Б.; Сущенко, О.І. (Геотехнічна механіка, 2017)
Здійснено аналіз факторів, що впливають на продуктивність та безпеку випуску з дучок уранових руд вібраційними живильниками. Розроблено пропозиції щодо вдосконалення методів і засобів випуску з дучок уранових руд вібраційними живильниками. Для подолання недоліків вібраційного випуску уранових руд з очисних блоків запропоновано використовувати живильники з адаптивним віброприводом, коливання яких би збільшувались при зростанні реакції від стовпа відбитої гірничої маси та поширювались на більшу її глибину. Выполнен анализ факторов, влияющих на производительность и безопасность выпуска из дучек урановых руд вибрационными питателями. Разработаны предложения по совершенствованию методов и средств выпуска из дучек урановых руд вибрационными питателями. Для преодоления недостатков вибрационного выпуска урановых руд из очистных блоков предложено использовать питатели с адаптивным виброприводом, колебания которых бы увеличивались при росте реакции от столба отбитой горной массы и распространялись на большую ее глубину. In the article, factors, which impact on productivity and safety of uranium-ore drawing from the draw hole with the help of vibratory feeders, are analyzed. Proposals were developed, which improved methods and means for uranium-ore drawing from the draw holes by vibratory feeders. In order to overcome drawbacks of vibrating uranium-ore drawing from the mining panels, it is proposed to use feeders with adaptive vibratory drive, whose oscillations would increase with the grown reaction of the column of the broken rock mass and propagate deeper into the rock thickness.