Механізм розвитку вибухів вугільного пилу в мережі гірничих виробок шахти - Зав’ялова, О.Л.; Костенко, В.К. (Геотехнічна механіка, 2017)
Мета роботи полягає в розкритті механізму формування умов розповсюдження вибуху по виробці задля вибору та обґрунтуванню ефективних мір по профілактиці надзвичайних ситуацій. Цель работы заключается в раскрытии механизма формирования условий распространения взрыва по выработке с целью выбора и обоснования эффективных мер по профилактике чрезвычайных ситуаций. The aim of the work is to reveal mechanism of formation conditions for the expansion of explosion along working for the choice and validation of effective measures for the prevention of extraordinary situations.