Определение эффективной вязкости структурированных суспензий в зависимости от концентрации и свойств твердой фазы - Семененко, Е.В.; Демченко, Т.Д.; Рыжова, С.А. (Геотехнічна механіка, 2017)
В статье проанализированы результаты отечественных и зарубежных специалистов, которые исследовали вязкость структурированных суспензий в зависимости от концентрации твердой фазы. Результаты анализа экспериментальных данных позволили обосновать универсальную функцию для аппроксимации зависимости эффективной вязкости структурированных суспензий от концентрации. У статті проаналізовано результати вітчизняних і зарубіжних фахівців, які досліджували в'язкість структурованих суспензій в залежності від концентрації твердої фази. Результати аналізу експериментальних даних дозволили обґрунтувати універсальну функцію для апроксимації залежності ефективної в'язкості структурованих суспензій від концентрації. The article analyzes findings of domestic and foreign experts who investigated viscosity of the structured suspensions depending on the concentration of the solid phase. Results of experimental data analysis allowed validating of a universal function for approximating dependence between effective viscosity of the structured suspensions and their concentration.