Принципы построения систем удаленного контроля безопасности шахт - Булат, А.Ф.; Слащев, И.Н.; Иконникова, Н.А. (Геотехнічна механіка, 2017)
В статье отражены основные принципы и приведены схемы построения систем контроля безопасности шахт с применением технологий удаленного доступа. Показано, что разработка систем удаленного контроля безопасности шахт представляет собой сложную, но решаемую проблему, которая включает комплекс теоретических и практических задач по разработке и объединению не только разных программных пакетов, но и разных методологий получения и обработки первичной информации. У статті відображені основні принципи і наведені схеми побудови систем контролю безпеки шахт із застосуванням технологій віддаленого доступу. Показано, що розробка систем віддаленого контролю безпеки шахт є складною, але вирішуваною проблемою, яка включає комплекс теоретичних і практичних завдань з розробки і об'єднання не тільки різних програмних пакетів, а й різних методологій отримання і обробки первинної інформації. In the article, key principles and schemes for constructing mine safety control systems with the use of remote access technologies are described. It is shown that development of the mine safety remote control systems is a complex but solvable problem, which consists of a complex of theoretical and practical tasks on development and integration of not only different software packages, but also different methods of obtaining and processing raw information.