Анализ влияния горно-геологических условий и параметров целиков на коэффициент запаса их прочности - Скипочка, С.И.; Паламарчук, Т.А.; Прохорец, Л.В.; Бобро, Н.Т. (Геотехнічна механіка, 2017)
Предмет исследований – изменение коэффициента запаса прочности целиков нерудных месторождений. Цель исследований – проанализировать влияние горногеологических условий и параметров целиков на коэффициент запаса их прочности. В результате проведенных исследований установлено, что с увеличением высоты целика и глубины его залегания наблюдается тенденция к снижению коэффициента запаса прочности, а увеличение длины целика приводит к увеличению коэффициента запаса прочности. Предмет досліджень - зміна коефіцієнта запасу міцності ціликів нерудних родовищ. Мета досліджень - проаналізувати вплив гірничогеологічних умов і параметрів ціликів на коефіцієнт запасу їхньої міцності. У результаті проведених досліджень встановлено, що зі збільшенням висоти цілика і глибини його залягання спостерігається тенденція до зниження коефіцієнта запасу міцності, а збільшення довжини цілика приводить до збільшення коефіцієнта запасу міцності. Subject of the research was change of the pillar safety factor in the non-metallic deposits. Objective of the research was to analyze influence of mining and geological conditions and parameters of the pillars on their safety factor. As a result of the studies, it was established that with increased height of the pillar and depth of its bedding, there is a tendency to the safety factor reduce, and increase of the pillar length leads to increase of the safety factor.