Сейсмические проявления геодинамических процессов над очистной выработкой - Трифонов, А.С.; Тиркель, М.Г.; Туманов, В.В.; Юфа, Я.М.; Архипенко, А.И. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
Розглянута можлива геомеханічна концепція формування небезпечної геодинамічної ситуації над очисною виробкою. Наведено результати експериментальних досліджень низькочастотних сейсмічних явищ у гірському масиві, які мають діагностичні показники відносно порід основної покрівлі вугільного пласта. Possible geomechanical concept is considered concerning formation of hazardous geodynamic condition in second working. There are given the results of experimental research into the lowfrequency seismic phenomena within rock mass that have diagnostic indicators as regards main roof of coal seam.