Особенности глубинного строения области сочленения Днепровско-Донецкой впадины и Орехово-Павлоградской шовной зоны по результатам электроразведочных работ - Николаев, И.Ю.; Николаев, Ю.И. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
Розглянуто загальні результати геоелектричних профільних досліджень за методом АМТЗ на північному схилі Українського щита у зоні переходу від Оріхово-Павлоградської шовної зони до Дніпровсько-Донецької западини. Виділені низькоомні ділянки – зони впливу основних глибинних розломів району, і приурочені до них залізисто-кременисті утворення. Зона впливу Західно- Приазовського розлому інтерпретується як границя між Українським щитом і Дніпровсько-Донецькою западиною. Results of geoelectric profile are generalized. They studies by method AMTF on northern decline of the Ukrainian board, in a band of transferring from Orihovo-Pavlograd joint zones to the Dniprovsko-Donetsk trough are reviewed. Low-resistant leases - affected areas of the basic deep faults of region, and the ferroussiliceous formations dated for them are dedicated. The affected area of the Zakhidno-Priazovsky fault is interpreted as boundary between the Ukrainian board and the Dniprovsko-Donetsk trough.