Охрана труда в контексте защиты тяжелых машин и сооружений от промышленных вибраций - Дырда, В.И.; Агальцов, Г.Н.; Толстенко, А.В.; Лисица, Н.Н.; Новикова, А.В. (Геотехнічна механіка, 2018)
Рассматривается одно из приоритетных направлений по проблеме обеспечения охраны труда операторов, машин и сооружений от действия промышленных вибраций. Рассматриваются методы и средства защиты обслуживающего персонала, машин и оборудования от действия интенсивных вибрационных нагрузок с использованием эластомерных элементов. Одним из направлений решения этой проблемы является разработка эффективных виброзащитных систем на основе резиновых и резинометаллических массивных виброизоляторов типа ОП-180. Такие системы были разработаны Институтом геотехнической механики им. Н.С. Полякова НАН Украины и совместно с Украинским государственным НИИ безопасности труда и экологии в горной и металлургической промышленности установлены на вихревых смесителях аглофабрики СевГОКа (г. Кривой Рог). Розглядається один із пріоритетних напрямків по проблемі забезпечення охорони праці операторів, машин і споруд від дії промислових вібрацій. водить до погіршення слуху, порушення нервової системи, розвитку серцево-судинних захворювань тощо. Розглядаються методи та засоби захисту обслуговуючого персоналу, машин і устаткування від дії інтенсивних вібраційних навантажень з використанням еластомерних елементів. Одним з напрямків вирішення цієї проблеми є розробка ефективних віброзахисних систем на основі гумових і гумометалевих масивних віброізоляторів типу ОП-180. Такі системи були розроблені Інститутом геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України та спільно з Українським державним НДІ безпеки праці та екології в гірничій та металургійній промисловості встановлені на вихрових змішувачах аглофабрики Північного ГЗК (м. Кривий Ріг). One of the priority directions on the issue of ensuring labor protection for operators, machines and structures against the effects of industrial vibrations is considered. Methods and means for protecting maintenance staff, machines and equipment against intensive action of vibrational loads through usage of elastomeric elements are considered. One of the ways to solve this problem is designing of effective vibration-isolation systems based on the rubber and rubber-metal massive vibration isolators of the OP-180 type. Such systems were designed in the Institute of Geotechnical Mechanics named by N. Polyakov of National Academy of Science of Ukraine and, together with the Ukrainian State Research Institute of Occupational Safety and Ecology for the Mining and Metallurgical Industries, were installed in the vortex mixers of the SevGOK sinter plant (Krivoy Rog).