Нестационарные колебания трехслойных цилиндрических оболочек эллиптического поперечного сечения с продольным дискретным ребристым наполнителем - Mейш, В.Ф.; Павлюк, А.В. (Прикладная механика, 2017)
Наведено рівняння коливань тришарових циліндричних оболонок еліптичного перерізу з дискретним наповнювачем при нестаціонарному навантаженні. При розгляді елементів пружної структури використано моделі оболонок згідно з гіпотезами Тимошенка. Чисельний метод розв’язання динамічних рівнянь базується на застосуванні інтегро-інтерполяційного методу побудови скінчено-різницевих схем для рівнянь з розривними коефіцієнтами. Дано розв’язок задачі про динамічну поведінку тришарової циліндричної оболонки еліптичного перерізу з врахуванням дискретності поздовжнього ребристого заповнювача. The equations of vibrations of three-layer cylindrical shell of elliptic crosssection under non-stationary loading are obtained. In analysis of elements of elastic structure the models of Timoshenko theory of shells and rods are used. The numerical method of solving of equations of dynamics is based on application of the integro-interpolation method of constructing the difference schemes for equations with discontinuous coefficients. The problem is solved on the dynamical behavior of three-layer cylindrical shell of elliptic crosssection with allowance for discreteness of the longitudinal ribbed filler.