Распределение прочностных характеристик горных пород от глубины их залегания - Феофанов, А.Н.; Терлецкий, А.М. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
На підставі міцносних випробувань більш ніж 6600 літологічних різностей, одержаних під час проведення вертикальних стволів, шурфів, свердловин, досліджено зміни міцності порід залежно від глибини основних літологічних шарів при різному ступені метаморфізму. Changes of the main lithologic layers at different metamorphic grade are investigated on the basis of serf tests more than 6600 litological differences, received during carrying out vertical shafts, holes, chinks.