Бифуркации и синхронизации двух связанных генераторов - Мартынюк, А.А.; Никитина, Н.В. (Прикладная механика, 2017)
Розглянуто генератори, які мають властивість мультістабільності: генератор з експоненційною інерціальною нелінійністю і генератор Чуа. За допомогою характеристичного рівняння системи у варіаціях встановлюється можливість виникнення нових коливальних режимів при синхронізації. A problem on coupled generators having the property of multistability - the generator with exponential inertial nonlinearity and Chou generator – is considered. Using the characteristic equation of system in variations the possibility of appearance of new vibrational regimes under synchronization is established.