Изгиб пластины на упругом основании с начальными напряжениями при воздействии подвижной нагрузки - Бабич, С.Ю.; Глухов, Ю.П. (Прикладная механика, 2017)
Наведено результати дослідження впливу початкового напруження на момент згину в пластині, що лежить на попередньо-напруженому напівпросторі, за дії рухомого навантаження. Рівняння руху пластини записано з врахуванням зсуву та інерції обертання. У просторі зображень одержано розв'язок в загальному випадку для стисливого і нестисливого напівпросторів, різних умов контакту та швидкостей руху навантаження. Числовий аналіз дослідження проведено для стисливого матеріалу з гармонійним потенціалом та для нестисливого матеріалу з потенціалом Бартенєва - Хазановича. Надано аналіз числових результатів (графіки, таблиці). The results of studying the effect of initial stress on the bending moment in a plate are presented when the plate lies on the initially stressed semi-space and experiences of the action of moving load. The equation of plate motion is written with taking into account the shear and inertia of rotation. The solution is obtained in the image domain for the general case of compressible and incompressible semi-space, different contact conditions, and speeds of load motion. The numerical study is carried out for the compressible material with harmonic potential and the incompressible material with Bartenew-Khazanovich potential. An analysis of numerical results is given in the form of plots and tables.