Shear Modulus of a Fiber Composite with a Transtropic Viscolelastic Matrix and Transtropic Elastic Fiber - Grebenyuk, S.N.; Klimenko, M.I. (Проблеми машинобудування, 2018)
When solving the problems of deformation solid mechanics, the inhomogeneous composite material is modeled as homogeneous, with averaged mechanical properties − effective characteristics. The purpose of this paper is to develop a technique for determining the effective shear modulus for a viscoelastic fiber composite with a transtropic matrix and fiber. Під час розв’язання задач механіки деформівного твердого тіла неоднорідний композиційний матеріал моделюється однорідним з осередненими механічними властивостями – ефективними характеристиками. Метою цієї статті є розробка методики визначення ефективного модуля зсуву для в’язкопружного волокнистого композита з транстропними матрицею та волокном. Їхні площини ізотропії співпадають та перпендикулярні осі волокна. При решении задач механики деформируемого твердого тела неоднородный композиционный материал моделируется однородным с усредненными механическими свойствами – эффективными характеристиками. Целью этой статьи является разработка методики определения эффективного модуля сдвига для вязкоупругого волокнистого композита с транстропными матрицей и волокном.