Вопросы комплексирования геофизических методов для тоннельного строительства - Дмитриев, Ю.Ю. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
Комплексування геофізичних методів під час тунельних досліджень є дуже важливим, але не до кінця вирішеним питанням. На конкретних прикладах показана висока ефективність спільних робіт методами сейсморозвідки (сейсмічного просвічування) й електророзвідки зондуванням становленням поля за методикою перехідних процесів, у тому числі і з поверхні води. Complexation geophysical methods in researches of headings is very important, but not completely agreed question. The significant effectiveness of interaction seismic methods and electromagnetic methods including the exploration from the water surface illustrated by the examples of concrete researches.