Принцип невизначеності Гейзенберга при оцінці рівня енергії, що генерується відновлюваними джерелами - Осипенко, К.С.; Жуйков, В.Я. (Технічна електродинаміка, 2017)
Показано дію принципу невизначеності Гейзенберга у системах розосередженої генерації. Одержано формули для розрахунку енергії для заряду накопичувача та максимально можливої енергії, яку можна отримати від відновлюваного джерела. Показано доцільність використання кусково-лінійної апроксимації функції зміни потоку первинної енергії функціями Франкліна. Наведено підхід для визначення оптимального числа інтервалів спостереження на базовому інтервалі та кількості апроксимуючих функцій на кожному інтервалі спостереження. Показано, що для ефективного керування системою розосередженої генерації необхідно мати два канали керування. Показано действие принципа неопределенности Гейзенберга в системах распределенной генерации. Получены формулы для расчета энергии для заряда накопителя и максимально возможной энергии, которую можно получить от возобновляемого источника. Показана целесообразность использования кусочно-линейной аппроксимации функции изменения потока первичной энергии функциями Франклина. Приведен подход для определения оптимального числа интервалов наблюдения на базовом интервале и количества аппроксимирующих функций на каждом интервале наблюдения. Показано, что для эффективного управления системой распределенной генерации необходимо иметь два канала управления. The influence of the Heisenberg uncertainty principle of distributed generation systems is shown. The formulas for calculating the storage battery power and maximum power that can be obtained from renewable sources are given. The expediency of piecewise linear approximation of primary power flow change graphics with Franklin functions is shown. The approach to determine the optimal number of observation intervals at the basic interval and the number of approximating functions at each observation interval is given. It is shown that for the effective control in distributed generation power system there have to be two control channels.