Комплексна модель з частотно-залежними параметрами для розрахунку робочих характеристик магнітоелектричного вібратора - Бондар, Р.П.; Подольцев, О.Д. (Технічна електродинаміка, 2017)
Запропоновано комплексну модель з частотно-залежними параметрами для розрахунку робочих характеристик магнітоелектричного вібратора. Особливістю моделі є залежність параметрів заступної схеми пристрою від частоти, що забезпечує підвищення точності розрахунку. Розроблено чисельну польову модель, за допомогою якої проведено дослідження впливу частоти на параметри магнітоелектричного вібратора. На підставі представленої заступної схеми розраховано характеристики вібратора в залежності від частоти. У сукупності вирішувалася задача розрахунку робочих характеристик за допомогою комплексної моделі, що містить три компоненти, які базуються на рівняннях електромагнітного поля, електричних та електромеханічних кіл. Предложена комплексная модель с частотно-зависимыми параметрами для расчета рабочих характеристик магнитоэлектрического вибратора. Особенностью модели является зависимость параметров схемы замещения устройства от частоты, что обеспечивает повышение точности расчета. Разработана численная полевая модель, с помощью которой выполнено исследование влияния частоты на параметры магнитоэлектрического вибратора. На основании представленной схемы замещения рассчитаны характеристики вибратора в зависимости от частоты. В совокупности решена задача расчета рабочих характеристик с помощью комплексной модели, основанной на уравнениях электромагнитного поля, электрических и электромеханических цепей. The complex model with frequency-dependent parameters for calculation of electrodynamic shaker operating characteristics is offered. The parameters of an equivalent circuit of the device model are depended on frequency that provides increase of calculation accuracy. The influence of frequency on parameters of the electrodynamic shaker is researched with help of numerical field model. On the basis of the presented equivalent circuit, characteristics of the vibrator depending on frequency are calculated. The problem of calculation of operating characteristics by means of the complex model based on the equations of an electromagnetic field, electric and electromechanical circuits is solved. R