Экспериментальное исследование динамических процессов в магнитной жидкости в неоднородном магнитном поле герметизатора вращающегося вала - Радионов, А.В.; Радионова, А.А.; Подольцев, А.Д. (Технічна електродинаміка, 2017)
Рассмотрен способ определения динамических характеристик магнитной жидкости, находящейся в неоднородном магнитном поле, основанный на измерении изменяющейся во времени магнитной силы, действующей на образец с магнитной жидкостью. Проведено экспериментальное исследование восьми магнитных жидкостей, применяющихся в герметизаторах вращающегося вала. В качестве диагностических параметров жидкости предложено использовать три параметра, характеризующие соответственно величину относительного изменения этой силы в течение исследуемого интервала времени, характерное время изменения силы и скорость ее изменения. Получены их числовые значения, позволяющие анализировать устойчивость поведения магнитной жидкости в неоднородном магнитном поле. Розглянуто спосіб визначення динамічних характеристик магнітної рідини, що знаходиться в неоднорідному магнітному полі, заснований на вимірюванні змінної у часі магнітної сили, що діє на зразок із магнітною рідиною. Проведено експериментальне дослідження восьми магнітних рідин, що застосовуються в герметизаторах обертового валу. Як діагностичні параметри рідини запропоновано використовувати три параметри, що характеризують відповідно величину відносної зміни магнітної сили протягом досліджуваного інтервалу часу, характерний час змінення сили та швидкість її зміни. Отримано числові значення цих параметрів, які дозволяють аналізувати стійкість поведінки магнітної рідини в неоднорідному магнітному полі. A method to determine the dynamic characteristics of the magnetic fluid in the inhomogeneous magnetic field based on the measurement of time-varying magnetic force acting on the sample with the magnetic fluid has been proposed. An experimental study of eight magnetic fluids used in rotational shaft seal has been performed. For diagnostic of magnetic fluids parameters three parameters characterized respectively the relative time-variation of the magnetic force during the studied interval, the characteristic time of change this force and its rate of change have been proposed. The numerical values of this parameters can be used to analyze the stability of the behavior of the magnetic fluid in an inhomogeneous magnetic field.