З листів Є.Ю. Спаської до С.А. Таранушенка - Мицик, Ю.; Тарасенко, І. (Сiверянський лiтопис, 2019)
У статті наводиться частина листування двох видатних українців мистецтвознавців Євгенії Спаської та Степана Таранушенка, що зберігаються в особовому фонді
С. Таранушенка в Інституті рукопису Національної бібліотеки ім. В. І. Вернадського.
Ці листи є важливим джерелом до біографії Є. Спаської, проливають світло на процес
написання її класичних наукових праць з історії українського мистецтвознавства, її
творчі зв’язки з рядом науковців. The article deals with the correspondence of prominent Ukrainian art Yevhenya Spaska
and Stefan Taranushenko that are stored in the Taranushenko’s personal fund at the Institute
of Manuscripts VNLU. Тhe significance of these epistles as a historical source, which sheds
light on important biographical facts Ye. Spaska, the process of introducing its classical works
on the history of Ukrainian art history, its rekationship with a number of scientists.