Гетьман Іван Мазепа та заснування Чернігівського колегіуму - Травкіна, О. (Сiверянський лiтопис, 2019)
У статті розкриваються обставини заснування Чернігівського колегіуму на поч.
XVIII ст. Висвітлюється роль гетьмана Івана Мазепи у створенні цього найстарішого
навчального закладу вищого рівня Лівобережної України.