Диагностические показатели сейсмических сигналов при решении инженерно-геологических задач - Трифонов, А.С.; Туманов, В.В.; Юфа, Я.М. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2008)
Розглянуто особливості прояву в динамічних параметрах сейсмічних сигналів структурних неоднородностей верхньої частини геологічного розрізу, які дозволяють підвищити діагностичну достовірність геофізичного прогнозу при рішенні інженерно-геологічних задач. Features inherent to the appearance in amplitude attributes of seismic responses related to near-surface structural heterogeneities are considered that allow improving diagnostic reliability of geophysical prediction when solving engineering problems.