Імітаційне моделювання функціонування балансуючого ринку електроенергії з урахування системних обмежень на параметри ОЕС України - Блінов, І.В.; Парус, Є.В.; Іванов, Г.А. (Технічна електродинаміка, 2017)
Наведено опис основних принципів побудови засобів імітаційного моделювання функцій балансуючого ринку електроенергії в Україні. Визначено припущення, закладені в основу імітаційної моделі балансуючого ринку. Окреслено основні функції імітаційної моделі балансуючого ринку та математичний апарат, що використовується для реалізації цих функцій. Наведено приклад результатів моделювання функцій балансуючого ринку з урахуванням мережевих обмежень ОЕС України, здійснених імітаційною моделлю. Приведено описание основных принципов построения средств имитационного моделирования функций балансирующего рынка электроэнергии в Украине. Определены допущения, заложенные в основу имитационной модели балансирующего рынка. Представлены основные функции имитационной модели балансирующего рынка и математический аппарат, используемый для реализации этих функций. Показан пример результатов моделирования функций балансирующего рынка с учетом сетевых ограничений ОЭС Украины, выполненных имитационной моделью. The description of the basic principles of constructing of the means of imitation modeling of the balancing electricity market functions in Ukraine is described. The assumptions, which are base of the imitation model of the balancing market are identified. The main functions of the imitation model of the balancing market and the mathematical apparatus used for the realization of these functions are outlined. An example of the modeling results of balancing market functions, taking into account the network constraints of the IPS of Ukraine is presented.