Антология выдающихся достижений в науке и технике. Часть 49: авиаконструктор Олег Антонов и его свершения в самолетостроении - Баранов, М.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2019)
Приведен краткий научно-исторический очерк о выдающемся украинском авиаконструкторе Олеге Константиновиче Антонове, ставшем одним из основоположников отечественного самолетостроения. Описаны основные научно-технические достижения О.К. Антонова в области самолетостроения, принесшие славу советской военной и гражданской авиации и нашему Отечеству. Показано, что авиаконструктор О.К. Антонов основал в г. Киеве известную в мире украинскую авиационную научную школу. Под руководством авиаконструктора О.К. Антонова в его ОКБ было разработано около 100 типов летательных аппаратов военного и гражданского назначения. Наведено короткий науково-історичний нарис про видатного українського авіаконструктора Олега Костянтиновичі Антонова, що став одним з основоположників вітчизняного літакобудування. Описані основні науково-технічні досягнення О.К. Антонова в галузі літакобудування, що принесли славу радянської військової і цивільної авіації і нашій Вітчизні. Показано, що авіаконструктор О.К. Антонов заснував в м. Києві відому в світі українську авіаційну наукову школу. Під керівництвом авіаконструктора О.К. Антонова в його ОКБ було розроблено близько 100 типів літальних апаратів військового і цивільного призначення. A short scientifically-historical essay is resulted about the prominent Ukrainian aircraft designer Oleg Konstantinovich Antonov, becoming one of founders of Soviet military cargo and civil aviation. Basic scientific and technical achievements of the glorified aircraft designer O.K. Antonov are indicated and team of headed them in the period of 1952-1984 of legendary Design Bureau 473 (Kyiv) in area of aircraft design, bringing a domestic aviation around to world heights.