Статистична модель контролю стабільності напруги пробою ізоляції в процесі виробництва емальпроводів - Гурин, А.Г.; Голик, О.В.; Золотарьов, В.В.; Антонець, С.Ю.; Щебенюк, Л.А.; Гречко, О.М. (Електротехніка і електромеханіка, 2019)
Представлено результати технологічного контролю напруги пробою ізоляції емаль проводу на основі поліімідного полімеру. Розглянуто застосування статистичного аналізу результатів вимірювання показників контролю за допомогою інтервальної статистичної моделі для використання результатів в активному технологічному контролі. Запропоновано рекомендації щодо практичного використання інтервальної статистичної моделі для визначення гарантованого рівня відносної дисперсії контрольованого параметру. Представлена кількісна оцінка відносної дисперсії δ напруги пробою U впродовж тривалого технологічного циклу. Теоретично показана і вимірюваннями підтверджена можливість надійної кількісної оцінки тенденції зміни дефектності емаль ізоляції для проводу ПЭЭИДХ2 – 200 з двохшаровою поліімідною ізоляцією номінальним діаметром 0,56 мм впродовж тривалого технологічного циклу. This paper is devoted to non- destructive technological monitoring of defects of insulation of enameled wires with poliimid polymer. The authors present a statistical method for processing, comparison and analysis of outcomes of measurements of parameters of insulation of enameled wires. A mathematical model of trend for application in active technological monitoring is developed to develop recommendations for parameters of such monitoring. It is theoretically justified and the possibility of a diminution of dependence of an error on the velocity of movement of a wire for want of quantifying defects of enameled insulation using non- destructive tests by high voltage is shown. The dependence of average value of amount of defects for enameled wires with two-sheeted poliimid insulation in a range of nominal diameter 0.56 mm is experimentally determined. The technological monitoring purpose is to reduce quantifying defects of enameled insulation.