Обґрунтування оптимального місця підключення джерела розосередженого генерування та значення його потужності - Кирик, В.В.; Богомолова, О.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2019)
Розглянуто підхід до визначення потужності джерела розосередженого генерування (ДРГ) та оптимального місця його підключення для забезпечення мінімального значення втрат активної потужності в замкненій електричній мережі напругою 110 кВ. Виконано аналіз впливу потужності сонячної електростанції на режимні параметри мережі. Запропоновано критерій визначення значення потужності ДРГ в вузлах можливого підключення. Розроблено рекомендації до визначення оптимального вузла підключення джерела розосередженого генерації відповідної потужності. Goal. To analyze the options for the development of the 110 kV electricity network with sources of distributed generation. Establishing the relationship between power of the source of distributed generation with the voltage changes in the nodes and transformer active power losses change. To provide the minimum value of network active power loss the authors justify the conditions for optimal connection of the source of distributed generation and value of its power.