Кінь прагматики й лань поетики (романи масової культури очима студентів-літераторів) - Ткаченко, А. (Слово і Час, 2017)
Стаття постала на основі досвіду роботи зі студентами в журі популярних літературних конкурсів. З огляду на розрізненість критеріїв оцінки текстів масової культури запропоновано інтегрований підхід, що враховує не тільки традиційні вимоги до чинників змісту і форми, а й прагматичні інтереси видавців та запити читачів. Мета - сприяти употужненню як художньо- естетичних засад, так і читабельності романів масової культури. The paper is based on the experience of working in the jury of literary competition in cooperation with students. Taking into consideration the diversity of evaluation criteria of the mass culture texts, the integrated approach has been suggested, as in this case one should take into account not only meeting traditional elements of form and content, but also pragmatic interests of publishers and the needs of readers. The aim of this approach is to promote both aesthetic principles and readability of mass culture novels. Статья возникла из опыта работы со студентами в жюри популярных литературных конкурсов. Учитывая разрозненность критериев оценки текстов массовой культуры, предложен интегрированный подход, отвечающий не только традиционным требованиям к элементам содержания и формы произведений, но и прагматическим интересам издателей и запросам читателей. Цель такого подхода - способствовать упрочению как художественно-эстетических начал, так и читабельности романов массовой культуры.