Термодинамічне моделювання процесів газифікації горючої маси твердого палива - Снігур, О.В.; Праженнік, Ю.Г.; Марчук, Ю.В.; Бондаренко, Б.І. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2017)
Як модель складу та властивостей горючої маси нетрадиційних палив обрано усереднен і показники твердих побутових відходів (ТПВ, або MSW), компонентів їх морфолог ічного складу та похідних від них: палива з відходів (RDF), нормованого регенерованого палива (SRF) українського походження та з різних регіонів світу. Розраховано масив довідкових даних: показників стану адіабатичної рівноваги продукт ів кисневої та паро-кисневої газифікації компонентів морфологічного складу твердих побутових відходів, усереднених показників горючої маси MSW, RDF, SRF для заданих параметрів рівноваги (Т = 298,15 К, р = 0,1 МПа) у залежності від співвідношення «горюча маса : маса окислювача». В качестве модели состава и свойств горючей массы нетрадиционных топлив выбраны усредненные показатели твердых бытовых отходов (ТБО, или MSW), компонентов их морфологического состава и производных от них: топлива из отходов (RDF), нормированного регенерированного топлива (SRF) украинского происхождения и из различных регионов мира. Рассчитан массив справочных данных: показателей состояния адиабатического равновесия продуктов кислородной и паро-кислородной газификации компонентов морфологического состава твердых бытовых отходов (MSW), усредненных показателей горючей массы MSW, RDF, SRF для заданных параметров равновесия (Т = = 298,15 К, р = 0,1 МПа) в зависимости от соотношения «горючая масса : масса окислителя. As a model of unconventional fuels combustible mass composition and properties, averages of municipal solid waste (MSW), components of their morphological structure and their derivatives RDF, SRF Ukrainian origin and different world regions are selected. The reference data array: adiabatic equilibrium products state indicators of oxygen and steam-oxygen gasification of municipal solid waste components morphological composition, averages combustible mass of solid waste MSW, RDF, SRF for a given equilibrium parameters: T = = 298.15 K, p = 0.1 MPa, depending on the ratio of «combustible mass : oxidant mass» is calculated.