Проблема утилізації та знешкодження мулових осадів міських стічних вод і шляхи її вирішення (Огляд) - Карп, І.М.; П’яних, К.Є.; Нікітін, Є.Є. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2017)
В Інституті газу НАН України проведено попередні випробування утилізації сухих гранульованих осадів стічних вод у оберненому процесі газифікації. Отримано генераторний газ та гранули високої твердості, які можна використовувати як наповнювачі у будівництві. Запропоновано технологічну схему промислового процесу. В Институте газа НАН Украины проведены предварительные испытания утилизации сухих гранулированных осадков сточных вод в обращенном процессе газификации. Получены генераторный газ и гранулы высокой твердости, которые можно использовать в качестве наполнителей в строительстве. Предложена технологическая схема промышленного процесса. The Gas Institute of NAS of Ukraine conducted preliminary tests of utilizing of dry granular WWS in the reversed process of gasification. Producer gas and pellets with high hardness were obtained; pellets can be used as fillers in construction. Technological scheme of the industrial process is proposed.