Кальцинація дрібнодисперсного вапняку в псевдозрідженому шарі інертного зернистого матеріалу. 1. Математичний опис процесу кальцинації частинки вапняку - Колесник, В.В.; Орлик, В.М.; Хвастухін, Ю.І.; Костогриз, К.П.; Жайворонок, В.А. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2017)
Представлено детальний математичний опис ендотермічного процесу випалу частинки вапняку при проходженні високотемпературної зони псевдозрідженого шару розігрітих інертних частинок. Приведено подробное математическое описание эндотермического процесса обжига частички известняка при прохождении высокотемпературной зоны кипящего слоя разогретых инертных частиц. A detailed mathematical description of the endothermic process calcination of limestone particles is presented while they are passing high temperature zone of fluidized bed inert particles.