Переоценка влияния факторов на процесс активизации провалообразований - Феофанов, А.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
На підставі детального аналізу останніх даних по пошкдженнях земної поверхні над старими гірничими виробками проведено переоцінку впливу факторів на процес активізації. Доведено переважне значення гідрогеологічного фактору, як такого, що найбільше впливає на міцнісні властивості породного масиву і на процес активізації утворення провалів. Based on the detailed analysis of recent data of surface damage above abandoned mine workings reevaluation of factors that effect activation process was made. A primary importance of hydro-geologic factor as such that has the major effect on strength properties of rock mass and caving activation process is proved.