Зоопланктон гирлової ділянки р. Віти та його енергетичний баланс - Громова, Ю.Ф.; Триліс, В.В. (Гидробиологический журнал, 2017)
В роботі розглянуто елементи енергетичного балансу зоопланктону гирлової ділянки р. Віти (басейн р. Дніпро) на чистоводних і зарослих макрофітами біотопах, показана роль у цьому балансі окремих таксономічних і трофічних груп. Визначено внесок зоопланктону в енергетичний баланс екосистеми гирлової ділянки р. Віти в різні за водністю роки. В работе рассмотрены элементы энергетического баланса зоопланктона устьевого участка р. Виты (бассейн р. Днепр) на чистоводных и заросших макрофитами участках, показана роль в этом балансе отдельных таксономических и трофических групп. Определен вклад зоопланктона в энергетический баланс экосистемы устьевого участка р. Виты в разные по водности годы. Paper deals with elements of the energy balance of zooplankton in the mouth area of the Vita River (the Dnipro River Basin) in the macrophytes’ thickets and in free areas. Role of separate taxonomic and trophic groups in this balance was considered. Portion of zooplankton in the energy balance of the whole ecosystem of the mouth area in years of different water level was determined.