Расчет деформаций междупластья для оценки защитного действия опережающей подработки - Южанин, И.А.; Терлецкий, А.М.; Голдин, С.В.; Евдокимова, В.П. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Наведено методику розрахунку деформацій однорідного й шаруватого підроблюваного масиву гірських порід з урахуванням потужності, міцності породних шарів та їхнього взаємовпливу. Calculation technique for deformations of homogeneous and layered undermined rock mass taking into account thickness, strength of rock layers and their mutual influence is described.