Закономерности накопления и распределения хрома в углях и отходах углеобогащения Донбасса - Власов, П.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Досліджено геохімічні розподіли хрому у вугіллях і відходах вуглезбагачення шахт та вуглезбагачувальних фабрик Донбасу. За даними спектрального напівкількісного методу аналізу зразків вугілля та вугільного шламу проведено аналіз токсичності сполук хрому. Проаналізовано особливості накопичування і розподілу хрому, а також причини виникнення аномалій. Geochemical of chromium distribution in coal and waste coal of Donbass mines and coal-preparation plants is investigated. By the data of spectral semi-quantitative method of analysis of coal and slurry coal samples analysis of toxicity of chromium compounds is made. Peculiarities of chromium accumulation and distribution as well as causes for occurrence of anomalies are analyzed.