Порівняльна характеристика зоопланктону Сасицького водосховища - Марченко, І.С.; Ляшенко, А.В. (Гидробиологический журнал, 2017)
Проведена порівняльна характеристика структурних показників зоопланктону лиману Сасик та Сасицького водосховища. Показано, що у формуванні та змінах структури зоопланктону водосховища провідну роль відіграє солоність та органічне забруднення його вод. Аналіз багаторічних змін зоопланктону дозволяє стверджувати про три етапи його розвитку у водосховищі. Проведена сравнительная характеристика структурных показателей зоопланктона лимана Сасик и Сасыкского водохранилища. Показано, что в формировании и изменениях структуры зоопланктона водохранилища основную роль играют факторы солености и органического загрязнения его вод. Анализ многолетних изменений зоопланктона позволяет утверждать о существовании трех этапов его развития в водохранилище.