Добір селекційних форм кукурудзи за вмістом каротиноїдів у зерні - Феденко, В.С.; Шемет, С.А.; Федоренко, Е.М. (Физиология растений и генетик, 2013)
Досліджено вміст каротиноїдів і параметри відбиття насіння селекційних форм кукурудзи. Встановлено можливість селекційного експрес-добору за параметрами кривих розподілу спектральних характеристик зернівок. Исследовано содержание каротиноидов и параметры отражения семян селекционных форм кукурузы. Установлена возможность селекционного экспресс-отбора по параметрам кривых распределения спектральных характеристик зерновок. Carotenoid content and reflectance parameters of grains of breeding maize forms were investigated. Possibility of selective express-screening by parameters of distribution curves of grain spectral characteristics was established.