Ідентифікація Xanthomonas campestris pv. campestris за етиленсинтезувальною здатністю та жирнокислотним складом клітинних ліпідів - Данкевич, Л.А.; Воцелко, С.К.; Захарова, О.М.; Патика, В.П. (Физиология растений и генетик, 2013)
Досліджено етиленсинтезувальну здатність і жирнокислотний склад клітинних ліпідів колекційних та ізольованих нами з уражених рослин ріпаку штамів фітопатогенних бактерій роду Xanthomonas. Показано, що саме спектри жирних кислот ліпідів клітин є важливим хемотаксономічним показником при ідентифікації збудника бактеріозу коренів ріпаку Xanthomonas campestris pv. сampestris. Исследована этиленсинтезирующая способность и жирнокислотный состав клеточных липидов коллекционных и изолированных нами из пораженных растений рапса штаммов фитопатогенных бактерий рода Xanthomonas. Показано, что именно спектры жирных кислот липидов клеток являются важным хемотаксономическим показателем при идентификации возбудителя бактериоза корней рапса Xanthomonas campestris pv. campestris. The ethylene synthesize ability and fatty acid composition of cell lipids of collection and isolated from the diseased rape plants strains of pathogenic bacteria of the genus Xanthomonas have been investigated. It has been shown that the fatty acid spectrum of cell lipids is an important marker for identification of the rape roots bacteriosis agent Xanthomonas campestris pv. campestris.