Шевченкознавча концепція Дмитра Чижевського - Астаф’єв, О. (Слово і Час, 2017)
У статті розкрито шевченкознавчу концепцію Д. Чижевського, основну увагу звернуто на
антропоцентризм як прикмету творів Т. Шевченка. Він пронизує історіософію поета, його картини
життя і природи. The article considers D. Chyzhevskyi’s concept of Shevchenko studies, paying special attention
to anthropocentrism as a feature of works by T. Shevchenko. It runs through the poet’s historiosophy
and his vision of life and nature. В статье раскрыто шевченковедческую концепцию Д. Чижевского,
основное внимание обращено на антропоцентризм как основную
примету призведений Т. Шевченко. Он пронизывает историософию
поэта, его картины жизни и природы.