Ликвидация пустот старых горных выработок тампонированием - Феофанов, А.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Розглядається один із способів ліквідації порожнин старих гірничих виробок шляхом тампонування. Об'єм необхідного тампонажного матеріалу визначається за результатами буріння свердловин на горизонт залягання порожнини. Акцентується увага на використанні відповідних тампонажних розчинів, виходячи з гірничо-геологічних умов. One of the methods for elimination of old mine cavities by plugging is considered. The volume of necessary plugging material is determined by the results of borehole drilling down to the depth of the cavity. Attention is focused on the use of grouting mortars based on mining-geologic conditions.