Анализ оптимальных частотных диапазонов проведения сейсмических исследований при прогнозе состояния оползнеопасных склонов Южного берега Крыма - Федин, М.М.; Тиркель, М.Г. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
На прикладах ділянок зсувних схилів Південного узбережжя Криму надано результати аналізу інформативності сейсмічних хвильових полів і рекомендації щодо вибору оптимальних умов проведення сейсмічних досліджень з визначення рівня ґрунтових вод. By the examples of areas of landslide-hazardous slopes on the South coast of the Crimea the results of analysis of seismic wave fields and recommendations for choosing the optimal options for seismic exploration with the aim to determine underground water level are given.