Наукові здобутки Інституту фізіології рослин і генетики Національної академії наук України - Моргун, В.В. (Физиология растений и генетика, 2013)
У статті, присвяченій 95-річному ювілею Національної академії наук України, представлено аналітичний огляд основних результатів фундаментальних і прикладних досліджень науковців Інституту фізіології рослин і генетики в галузі фізіології, генетики та селекції рослин, клітинної й молекулярної біології, біотехнології. Стисло висвітлено історію інституту, узагальнено основні напрями робіт наукових і виробничих підрозділів. В статье, посвященной 95-летнему юбилею Национальной академии наук Украины, представлен аналитический обзор основных результатов фундаментальных и прикладных исследований ученых Института физиологии растений и генетики в области физиологии, генетики и селекции растений, клеточной и молекулярной биологии, биотехнологии. Кратко освещена история Института, обобщены основные направления работы научных и производственных подразделений. In an article devoted to the 95th anniversary of the National Academy of Sciences of Ukraine, an analytical review of the main results of basic and applied researches of scientists of the Institute of Plant Physiology and Genetics in physiology, genetics and plant breeding, cell and molecular biology, and biotechnology is presented. Briefly the history of the Institute is given, the main directions of scientific and industrial departments are summarized.