Метаболоміка рослин: її основи та роль у вивченні рослино-мікробних взаємодій - Левішко, А.С.; Маменко, П.М.; Коць, С.Я. (Физиология растений и генетика, 2014)
Розглянуто новий напрям розвитку молекулярних досліджень біологічних об’єктів — метаболоміку, що нині інтенсивно розвивається й уможливлює комплексний аналіз метаболітів. Наведено методи вивчення рослинних метаболітів, висвітлено деякі досягнення та перспективи використання метаболомних технологій у фізіології рослин. Рассмотрено новое направление развития молекулярных исследований биологических объектов — метаболомику, которая сегодня интенсивно развивается и делает возможным комплексный анализ метаболитов. Приведены методы изучения растительных метаболитов, освещены некоторые достижения и перспективы использования метаболомных техно- логий в физиологии растений. Metabolomics as a new trend of molecular researches of biological objects which intensivety develops currently and makes it possible to implement a comprehensive analysis of metabolites is observed. The methods of researches of plant metabolites and some achievements and prospects of metabolomics technologies in plant physiology are analyzed.