Ліпоксигеназна активність в онтогенезі Equisetum arvense L. - Бабенко, Л.М.; Войтенко, Л.В.; Скатерна, Т.Д.; Мусатенко, Л.І. (Физиология растений и генетика, 2014)
Досліджували ліпоксигеназну активність (13-ЛОГ, 9-ЛОГ) у генеративних і вегетативних пагонах Equisetum arvense L. 13-ЛОГ-активність у генеративних пагонах виявлено в надземних органах рослини (стробіли, міжвузля, листки) і кореневищі, 9-ЛОГ — у кореневищі та стробілах. У вегетативних пагонах 13-ЛОГ-активність виявлено тільки в надземній частині рослини, 9-ЛОГ — лише у підземній (кореневищі). Подібний тип розподілу ЛОГ-активності характерний для вищих рослин. Исследовали липоксигеназную активность (13-ЛОГ, 9-ЛОГ) в генеративных и вегетативных побегах Equisetum arvense L. 13-ЛОГ-активность в генеративных побегах обнаружена в надземных органах растения (стробилы, междоузлия, листья) и корневище, 9-ЛОГ — в корневище и стробилах. В вегетативных побегах 13-ЛОГ-активность обнаружена только в надземной части растения, 9-ЛОГ — лишь в подземной (корневище). Подобный тип распределения ЛОГ-активности характерен для высших растений. The 13LO activity was found in the above-ground generative shoot organs (strobilus, interstice, leaves) and in rhizome, 9LO — in rhizome and strobilus. On the contrary, in vegetative shoots 13LO was found in the above-ground parts of plant and 9LO in the underground part rhizome only. This difference is typical for embryophyt plants.