Фізіологічна роль антиоксидантних процесів у забезпеченні посухостійкості озимої пшениці

Досліджено інтенсивність окиснювальних процесів, активність антиоксидантних ферментів, пул низькомолекулярних антиоксидантів, а також виділення етилену в контрастних за посухостійкістю сортів озимої пшениці. Показано, що адаптаційні зміни активності антиоксидантних процесів у рослин озимої пшениці с...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Date:2014
Main Authors: Маменко, Т.П., Ярошенко, О.А., Михалків, Л.М.
Format: Article
Language:Ukrainian
Published: Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України 2014
Series:Физиология растений и генетика
Online Access:https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/159392
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Journal Title:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Cite this:Фізіологічна роль антиоксидантних процесів у забезпеченні посухостійкості озимої пшениці / Т.П. Маменко, О.А. Ярошенко, Л.М. Михалків // Физиология растений и генетика. — 2014. — Т. 46, № 1. — С. 65-73. — Бібліогр.: 22 назв. — укр.

Institution

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Description
Summary:Досліджено інтенсивність окиснювальних процесів, активність антиоксидантних ферментів, пул низькомолекулярних антиоксидантів, а також виділення етилену в контрастних за посухостійкістю сортів озимої пшениці. Показано, що адаптаційні зміни активності антиоксидантних процесів у рослин озимої пшениці супроводжуються стабілізацією їх водного статусу, що відіграє важливу роль у забезпеченні посухостійкості, сприяє зменшенню втрат зернової продуктивності в умовах дефіциту води.