Ефективність сумісного застосування фунгіцидів і позакореневої обробки добривами в захисті озимої пшениці від грибних захворювань - Сандецька, Н.В.; Топчій, Т.В. (Физиология растений и генетика, 2014)
В умовах польового досліду вивчали ефективність застосування сучасних препаратів фунгіцидів разом із добривами на рослинах озимої пшениці високоінтенсивних сортів. Встановлено, що позакореневе підживлення фосфором, сіркою, амідним азотом з одночасною обробкою фунгіцидами альто супер, амістар тріо сприяли підвищенню стійкості проти грибних хвороб листків і колоса та зростанню зернової продуктивності рослин озимої пшениці. В условиях полевого опыта изучали эффективность применения современных препаратов фунгицидов вместе с удобрениями на растениях озимой пшеницы высокоинтенсивных сортов. Установлено, что внекорневая подкормка фосфором, серой, амидным азотом с одновременной обработкой фунгицидами альто супер, амистар трио способствовали повышению устойчивости против грибных болезней листьев и колоса и увеличению зерновой продуктивности растений озимой пшеницы. In the field experiment the effectiveness of use of modern fungicides jointly with foliar treatment by fertilizers for control of fungal diseases of high-yielding varieties winter wheat plants was studied. It was established that foliar treatments of plants by nitrogen, phosphorus, sulfur and fungicides Alto Super, Amistar Trio improved the resistance to diseases of leaves and spikes and increased grain productivity of wheat.